Detox

Kdo danes še ni slišal za detox? Sopomenka za razstrupljanje telesa se pojavlja vsepovsod in čeprav gre velikokrat le še za eno tržno nišo, je potrebno priznati, da potreba po razstrupljanju ni iz trte zvita. V časih, ko zmanjkuje časa za rekreacijo in sprostitev, ko se večina prehranjuje s predelano hrano brez prave energije, ko dihamo umazan zrak in pijemo onesnaženo vodo, je detox telesa več kot dobrodošel.

Obstaja več vrst razstrupljanja, najbolj učinkovite pa so seveda tiste, ki telo temeljito očistijo od znotraj navzven. Takšni so na primer različni posti, ki pa jim mora slediti prehrana s svežimi, naravnimi živili rastlinskega izvora. Tu so še kolonhidroterapija, aromaterapija, savna, masaža, gibanje in različni prehrambeni dodatki, kot so alga spirulina in ječmenova trava.

Kdaj se je dobro lotiti detoxa? Najbolj očitni znaki, da je naš organizem prenasičen s strupenimi snovmi so prebavne motnje, napenjanje, utrujenost, nihanje počutja, nezdrava koža, slaba koncentracija.... V takšnih primerih je idealno, da se odločimo za droben korak v spremembi načina življenja – začnemo se ukvarjati s športom, pojemo več svežega sadja in zelenjave, vse skupaj pa še podkrepimo s kakšnim razstrupljevalnim izdelkom.

Eden od takšnih detox živil je ječmenova trava v prahu, ki telo temeljito očisti in alkalizira. Vsebuje vse minerale in vitamine, ki jih današnja znanost pozna, vključno s kalijem, magnezijem, bakrom, fosforjem, manganom, cinkom, beta karotenom, vitaminom B1, B2, B6 in K. Po vsebnosti kalcija kar 11x prekaša kravje mleko in 5x špinačo, pohvali pa se lahko tudi s 7x večjo koncentracijo vitamina C od pomaranče! Morda najpomembnejša snov v ječmenovi travi pa je glucan – aktivira delovanje makrofagov, B limfocitov, celic ubijalk in T celic ter tako krepi imunski sistem. Poleg tega je močan antioksidant, ki uničuje škodljive proste radikale v telesu. Ker pospešuje izločanje solne kisline v želodcu izboljšuje prebavo, organski natrij pa pomaga pri ohranjanju trdnih kosti.

Prah ječmenove trave vmešamo v vodo, sadne in zelenjavne sokove, smoothieje ali hladne juhe, telo pa ga hitro absorbira in zlahka uporabi.

Detox pa je še učinkovitejši, če ga podkrepimo z razstrupljanjem od zunaj - idealne za to so masaže z aromaterapevtskimi olji ali masažnimi ploščicami. Masažna ploščica za razstrupljanje Raw Gaia je izdelana iz popolnoma naravnih, organskih, presnih in veganskih sestavin. Kakavovo maslo kožo mehča in polepša, eterična olja rožmarina, črnega popra, koromača in brina pa izpod povrhnjice odstranjujejo strupe in jih razgradijo. Z nežno masažo in vtiranjem boste koži vrnili prožnost, jo očistili in okrepili ter preprečili zadrževanje vode.

Seveda pa se je potrebno zavedati, da samo občasen detox ni dovolj – potrebna je sprememba celotnega načina življenja! Potrebni so spanec, počitek, gibanje, naravna hrana, mir in ljubezen.

Aktualni članek

Komarčkov čaj odpravlja napenjanje, krče in vetrove ter deluje pomirjevalno. Lahko ga pijemo celoten čas nosečnosti. V zadnji fazi nosečnosti pospešuje tvorjenje mleka.

Niste prejeli svojega paketa? Brez skrbi ga lahko naročite pri nas Naročite svoj baby paket

Želite, da vas opomnimo ko bo čas za vaš Baby Paket?Pošljite mi SMS opomnik