Razstruplanje s čajem - Teatox

Napisali smo, da v časih, ko zmanjkuje časa za rekreacijo in sprostitev, ko se večina prehranjuje s predelano hrano brez prave energije, ko dihamo umazan zrak in pijemo onesnaženo vodo, je razstrupljanje telesa več kot dobrodošlo. Vendar bi vseeno želeli opozoriti na to, da ne posegajmo samo po izdelkih ZA razstrupljanje,  temveč tudi s primerno prehrano (in mirnim, zdravim življenjskim slogom) poskrbimo, da nam razstrupljanje sploh ne bo potrebno. Šele, ko se pojavijo očitni znaki prebavnih motenj, napenjanja, utrujenosti, nihanja počutja, nezdrave kože, slabe koncentracije, zmanjkovanja energije, lahko zaznamo, da je naš organizem prenasičen s strupenimi snovmi.

Pomlad je sicer največkrat čas, ko se lotevamo najrazličnejših čiščenj – po stanovanju, okoli hiše, na vrtu in, seveda, od znotraj navzven. Vendar ne glede na letni čas, če se v svojem telesu ne počutimo dobro, je potreben čiščenja. 
 
Zdrava hrana, gibanje v naravi, urejeni osebni odnosi in veliko tekočine

V takšnih primerih je idealno, da se odločimo za drobne korake v spremembi načina življenja. Pri teh spremembah ne moremo mimo hrane. Posledice uživanja veliko kuhane in močno predelane hrane so neredna prebava in nalaganje toksinov v črevesju, od koder se absorbirajo v krvni obtok. Vse bolezni so doma v črevesju in če bomo skrbeli zanj, se nam jih ni treba bati. Zato naj bo eno glavnih vodil naj bo zato: čim več presne, ekološko pridelane zelenjave in sadja, vsak dan! 

Drugi korak, ki jo je v primeru pomanjkanja potrebno spremeniti je gibanje. Če nismo aktivni, kmalu postanemo obremenjeni, nesrečni in negibčni. Pomlad je za gibanje na svežem zraku še posebej primerna, zato si poskušajte vsak dan vzeti kakšno uro, da se globoko predihate nekje v naravi.

Z rednim gibanjem in svežo rastlinsko hrano v roki gre še ena stvar – urejeni, ljubeči odnosi z bližnjimi. Ti igrajo pomembnejšo vlogo, kot si ponavadi mislimo. Večina stresa izvira iz prepirov in nerazčiščenih zamer, ki jih imamo do ostalih ljudi in stres še kako zastruplja telo!

Poleg vsega tega pa ne smemo pozabiti na veliko količine, ki jo telo potrebuje. Privoščite si tudi sveže stisnjene sadne in zelenjavne sokove – prvi iz telesa pospešeno odplavljajo toksine, medtem ko drugi dovajajo pomembne gradnike za regeneracijo telesa. Odlični za vzdrževanje čistoče v telesu so tudi smoothiji, še posebej zeleni, saj poskrbijo za zdravo in živahno prebavo.
 
Bi radi začeli z razstrupljanjem svojega telesa pa ne veste kako?

Obstaja več vrst razstrupljanja, najbolj učinkovite pa so seveda tiste, ki telo temeljito očistijo od znotraj navzven. Takšni so na primer različni posti, ki pa jim mora slediti prehrana s svežimi, naravnimi živili rastlinskega izvora. Tu so še kolonhidroterapija, aromaterapija, savna, masaža, gibanje in različni prehrambeni dodatki, kot so alga spirulina in ječmenova trava.

 Zelo učinkovita tekočina za raztrupljanje telesa pa je Creative Nature čaj za raztruplajanje TEATOX z zelo močnim razstrupljevalnim delovanjem. Prav zato je z njim priporočljivo začeti z manjšimi količinami čaja (1 čajna žlička), da nebi bili učinki preintenzivni. Za močno razstrupljanje naredite do 3-dnevno razstrupljevalno kuro, pri čemer spijete 3-6 skodelic čaja dnevno (1-2 čajni žlički). Za bolj nežno razstrupljanje si dnevno privoščite 1-2 skodelici čaja (1-2 čajni žlički mešanice). Čaj si pripravite tako, da vodo zavrite, vmešajte odmerek čajne mešanice in pustite stati od 5 do 10 minut. Nato čaj precedite in ga zaužite še toplega. Ob razstrupljevanju si zagotovite tudi dovoljšno količino vode (3l dnevno), veliko počitka in bližino WC-ja. :)


Teatox čaj je narejen iz neverjetne mešanice 13 sestavin:  pau d'arco, lučnik, črna detelja, kislica, regrat, navadni repinec, boldo, pegasti badelj, limonin olupek, ingver, kardamom, janež, poper. Več o posamezni sestavini in njenih učinkih si lahko preberete na Planet Bio in tam boste tudi našli odgovor na zastavljeno vprašanje, ki se glasi:

Povejte zakaj je dobra sestavina v čaju - Burdock Root (Arctium lappa, navadni repinec)?

Če boste odgovorili na zgornje vprašanje lahko dobite čaj za raztrupljanje TEATOX 100g (v tem krogu bomo izžrebali dva nagrajenca)

Aktualni članek

Komarčkov čaj odpravlja napenjanje, krče in vetrove ter deluje pomirjevalno. Lahko ga pijemo celoten čas nosečnosti. V zadnji fazi nosečnosti pospešuje tvorjenje mleka.

Niste prejeli svojega paketa? Brez skrbi ga lahko naročite pri nas Naročite svoj baby paket

Želite, da vas opomnimo ko bo čas za vaš Baby Paket?Pošljite mi SMS opomnik