Kako se braniti?

V letnih časih, ko se z vseh strani sliši kihanje, je pomembno, da otroka naučite previdnosti. Navadite ga, da si nekajkrat dnevno umije roke s toplo vodo in milom, občasno pa je tudi dobro, da si roke obriše z dezinfekcijskimi robčki. Če ima nosek že poln, naj uporablja papirnate robčke. Navadite otroka, da si čim pogosteje izpihuje nosek, da po uporabi robček zavrže ter da si takoj umije roke. Poskusite se izogniti kapljicam za nos, saj te zožajo krvne žilice, lahko pa pride tudi do drugih motenj na sluznici nosu. Zato je najbolje poseči po starih preverjenih sredstvih.

Naredite svojemu otroku blago akupunkturo (ali ga pa naučite, da si jo dela sam). Za eno minuto blago pritisnite s palcem na točko »taien« (pri velikih prečnih gubah na zapestju na korenu palca, kjer se čuti kost). Zmasirajte drugi prst na nogi. Pet minut nežno pritiskajte in masirajte točko, ki jo Kitajci imenujejo gospodar vonja, nahaja pa se na stranskih krilih nosu, poleg te pa tudi točki takoj pod nosnicami in nad ustnico. Pred spanjem dajte od 3 do 5 kapljic soka sveže aloe v vsako nosnico.

Zelo dobro je, da otrok popije 1 dcl prekuhane vode, v katero damo 5-7 kapljic joda. Koristno je, da s tako mešanico izpiramo nosnice in žrelnico od 3- do 4-krat dnevno.

Pomembno je, da otrok popije veliko tekočine - čajev, sokov. Koristni za otroka so predvsem limonada, stisnjena pomaranča ali pomarančni sok in ribezov sok. Toplo mleko je dobro, če otroka boli grlo, ni pa dobro, kadar ima zamašen nosek, saj to še dodatno povečuje zamašenost nosu.

Aktualni članek

Komarčkov čaj odpravlja napenjanje, krče in vetrove ter deluje pomirjevalno. Lahko ga pijemo celoten čas nosečnosti. V zadnji fazi nosečnosti pospešuje tvorjenje mleka.

Niste prejeli svojega paketa? Brez skrbi ga lahko naročite pri nas Naročite svoj baby paket

Želite, da vas opomnimo ko bo čas za vaš Baby Paket?Pošljite mi SMS opomnik