Zaščitite otroka pred bakterijami

V boju z bakterijami ne potrebujete antibakterijskih sredstev, še posebej, če se držite preprostih načel in si želite rezultatov na dolgi rok Običajni izdelki za nego doma in metode za ohranjanje higiene v domu so dovolj učinkoviti.

Imate majhnega otroka in ste se pričeli zavedati možnih bakterij v gospodinjstvu? Kupujete antibakterijska sredstva? Namesto, da se borite proti bakterijam z močnimi sredstvi, ki so namenjena bolnikom z oslabljenim imunskim sistemom, imate v nadaljevanju pet nasvetov, ki jih je vredno upoštevati.

  1. V stanovanju, kjer se otrok plazi po tleh, ne hodite v čevljih. Goste zaprosite, da spoštujejo vaše pravilo in jim ponudite udobno obutev (ne pozabite na tiste, ki so občutljivi na mraz). Ta preprosta navada bo preprečila vstop umazanije od zunaj.
  2. Priskrbite si hišnega ljubimca, katerega obvezno cepite in ga tudi redno vozite k veterinarju, stanovanje pa pogosto čistite. Ti hišni ljubimci so dobri v borbi z umazanijo in bakterijami. Žival v hiši povečuje odpornost otroka in hkrati zmanjšuje tveganje za razvoj astme.
  3. Spuščajte straniščno desko, preden potegnete vodo. Če tega ne boste storili, se bodo bakterije razpršile po zraku in se naselile na bližnje predmete, kot na primer igračke za kopanje, brisače in zobne ščetke.
  4. Igračke, ki jih ima otrok pri kopanju in katere pogosto grize, morate redno prati z enostavnimi sredstvi, kot sta voda in milo.
  5. In še zadnji nasvet za odstranjevanje bakterij v domu: vsi člani gospodinjstva naj redno umivajo roke.
Aktualni članek

Komarčkov čaj odpravlja napenjanje, krče in vetrove ter deluje pomirjevalno. Lahko ga pijemo celoten čas nosečnosti. V zadnji fazi nosečnosti pospešuje tvorjenje mleka.

Niste prejeli svojega paketa? Brez skrbi ga lahko naročite pri nas Naročite svoj baby paket

Želite, da vas opomnimo ko bo čas za vaš Baby Paket?Pošljite mi SMS opomnik