Za zdravo grlo in krepitev imunskega sistema

Za obdobja, ko se vreme menja in smo ljudje bolj dovzetni za prehlade, vam priporočamo dva enostavna recepta za napitka, ki pomagata graditi naš imunski sistem, (o)grejeta telo in pri prehladu omilita boleče grlo ter pospešita okrevanje. Enostavnim in lahko dostopnim sestavinam smo v drugem receptu dodali še superdodatke, ki prav tako dobro denejo in krepijo naše zdravje.

Za boleče grlo:

  • 1 l vode,
  • tri za palec velike koščke ingverja, sesekljano na čim bolj drobne koščke,
  • sok treh limon,
  • 4–6 žlic medu (oziroma po okusu).

V 1 l vrele vode vmešate sesekljane koške ingverja, ki so vreli približno 10 minut, to odstavite. Po 15 minutah, ko se malo ohladi, dodajte sok treh limon in 4–6 žlic medu (oziroma po okusu). Popivajte zvarek čez cel dan (lahko tudi ponovno segrejete, saj se C-vitamin limon sicer ne ohrani, ampak pekoč občutek v napitku še vedno dobro vpliva na grlo, glas in hitro prežene prehlad).

Napitek pijte vsak dan do izboljšanja. Pojejte veliko sadja in zelenjave, užijte sončne žarke, gibajte se na svežem zraku. Če vsemu temu dodate še celodnevni nasmešek, zdravnika tako rekoč ne potrebujete.

Za boleče grlo je še boljša kombinacija žličke cimeta in medu. Fino zmešamo in ližemo. Cimet je antiseptik.

Aktualni članek

Komarčkov čaj odpravlja napenjanje, krče in vetrove ter deluje pomirjevalno. Lahko ga pijemo celoten čas nosečnosti. V zadnji fazi nosečnosti pospešuje tvorjenje mleka.

Niste prejeli svojega paketa? Brez skrbi ga lahko naročite pri nas Naročite svoj baby paket

Želite, da vas opomnimo ko bo čas za vaš Baby Paket?Pošljite mi SMS opomnik